sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Parhaita löytöjä ja vanhoja suosikkeja



Tässä kuussa on tullut kokkailtua aika aktiivisesti kasvisruokaa. Ruoka-aineista moni vanha suosikki on tullut entistä tärkeämmäksi ja kokonaan uusia tuttavuuksiakin on löytynyt, erityisesti tuo savutofu.

Savutofu

Kätevä, monipuolinen, herkullinen. Erityisesti paistettuna hyvä vaikkapa salaattiin, mutta menee alas ihan sellaisenaankin. Käy raaka-aineeksi muun muassa tähän helppoon ja mukavan makuiseen kotiruokaan: http://vegaaninenversio.blogspot.fi/2012/04/tofukiusaus-eli-vegaaninen.html

Saksanpähkinä

Superterveellinen ja helppo napata kiireessäkin. Käytän smoothien joukossa ja salaattien tai sosekeittojen päälle paloiteltuna.

Maapähkinävoi

Olin pitänyt mapähkinävoita vähän kummallisena keksintöjä, josta en osannut kuvitella tykkääväni ennen kuin tutustuin Chocochilin erinomaiseen blogiin, jossa maapähkinäherkut ovat esillä enemmän kuin hyvin. Käy sekä suolaisiin pääruokiin että makeisiin suupaloihin. Tosi toimiva on muun muassa tämä sinänsä ihan järjettömältä kuulostava yhdistelmä, omenaa ja maapähkinävoita: http://chocochili.net/2011/10/omenaa-ja-maapahkinavoita/

Korianteri

Syön sujuvasti vaikka vanhoja sanomalehtiä, jos ne on maustettu korianterilla. Rakkauteni piiri on laaja: siihen kuuluvat sekä korianterin tuoreet lehdet että kuivatut siemenet. Lehtiä voi sirotella melkein minkä vaan, erityisesti itämaistyylisen, ruuan päälle ja hyvä tulee. Kuivatut siemenet jauhettuna tai murskattuna taas pelaavat erityisen hyvin yhteen juustokuminan kanssa vaikkapa kasvispadoissa, tofun tai muiden soijapalojen mausteena ja papulevitteissä.

Avocado

Ylivoimaisen hyvä leivänpäällinen, etenkin, jos päälle sirottelee vähän suolaa. Erinomainen myös salaateissa vaikkapa tuon edellä mainitun savutofun kanssa. Voi laittaa smoothieenkin, mutta itse en ole vielä onnistunut löytämään smoothiepankkiini mitään ihan ässäreseptiä, jossa avocado on osallisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti