Tässä kuussa on tullut kokkailtua aika aktiivisesti
kasvisruokaa. Ruoka-aineista moni vanha suosikki on tullut entistä
tärkeämmäksi ja kokonaan uusia tuttavuuksiakin on löytynyt, erityisesti tuo
savutofu.
Savutofu
Kätevä, monipuolinen, herkullinen. Erityisesti paistettuna
hyvä vaikkapa salaattiin, mutta menee alas ihan sellaisenaankin. Käy
raaka-aineeksi muun muassa tähän helppoon ja mukavan makuiseen kotiruokaan: http://vegaaninenversio.blogspot.fi/2012/04/tofukiusaus-eli-vegaaninen.html
Saksanpähkinä
Superterveellinen ja helppo napata kiireessäkin. Käytän
smoothien joukossa ja salaattien tai sosekeittojen päälle paloiteltuna.
Maapähkinävoi
Olin pitänyt mapähkinävoita vähän kummallisena keksintöjä,
josta en osannut kuvitella tykkääväni ennen kuin tutustuin Chocochilin
erinomaiseen blogiin, jossa maapähkinäherkut ovat esillä enemmän kuin hyvin. Käy
sekä suolaisiin pääruokiin että makeisiin suupaloihin. Tosi toimiva on muun
muassa tämä sinänsä ihan järjettömältä kuulostava yhdistelmä, omenaa ja
maapähkinävoita: http://chocochili.net/2011/10/omenaa-ja-maapahkinavoita/
Korianteri
Syön sujuvasti vaikka vanhoja sanomalehtiä, jos ne on
maustettu korianterilla. Rakkauteni piiri on laaja: siihen kuuluvat sekä
korianterin tuoreet lehdet että kuivatut siemenet. Lehtiä voi sirotella melkein
minkä vaan, erityisesti itämaistyylisen, ruuan päälle ja hyvä tulee. Kuivatut siemenet
jauhettuna tai murskattuna taas pelaavat erityisen hyvin yhteen juustokuminan
kanssa vaikkapa kasvispadoissa, tofun tai muiden soijapalojen mausteena ja
papulevitteissä.
Avocado
Ylivoimaisen hyvä leivänpäällinen, etenkin, jos päälle
sirottelee vähän suolaa. Erinomainen myös salaateissa vaikkapa tuon edellä
mainitun savutofun kanssa. Voi laittaa smoothieenkin, mutta itse en ole vielä
onnistunut löytämään smoothiepankkiini mitään ihan ässäreseptiä, jossa avocado
on osallisena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti